Дентална Лаборатория "Тера Дент 2000"

Архив

Отложиха безплатните протези за пенсионери

Отложиха безплатните протези за пенсионери

Обещанието на държавата за безплатни зъбни протези за възрастните хора, изгубили зъбите си, засега остава само обещание. От началото на следващия месец правителството трябваше да отпусне 20 милиона лева за изработка на протези на хора над 75 годишна възраст, но тази година пари нямало, а евентуално такива ще се осигурят едва догодина.

Специално за всички възрастни хора, дентална лаборатория „Тера Дент 2000“ е готова да изработи пълни или частични протези на преференциална цена в София. За да се възползвате от това предложение, свържете се с нас чрез формата за контакт или ни позвънете на телефон 08 88 1100 85.

Цени на зъболекарски услуги в София

Вече е 2019 г., затова е време да осъвременим нашата публикация с най-актуалните цени на зъболекарски услуги за 2019 г. Прочетете края на статията, където ще намерите нашата актуализация.

Нашите клиенти продължават да ни изпращат запитвания относно цената на стоматологичните услуги в София. Забелязваме възходяща тенденция в предложените от стоматолозите оферти, в обичайните случаи между 10 и 15%, но в големите дентални клиники цената на стоматологичните услуги е дори с 20-30% спрямо 2017 г., например.

Бихме искали да ви напомним някои от универсалните правила при ценообразуването на стоматологичната помощ:

Най-важното е да знаете, че зъболекаря не е търговец и единна цена няма. Можете да намерите зъболекари, работещи на много ниски цени, както и клиники в София, с изключително скъпи услуги. Всичко зависи от вашите изисквания и предпочитания, защото зъболечението е преди всичко услуга. Ако сте претенциозна личност, държаща на висок клас апаратура и престиж, вероятно ще трябва да платите повече, защото най-известните и популярни зъболекари, са и най-скъпи. Ако търсите бюджетно решение, питането от уста на уста си остава най-добрия вариант. Ние можем да ви свържем с дентален специалист, в зависимост от бюджета и изискванията ви.

Напомняме ви, че нашия квалифициран екип от зъботехници работи с най-добрите зъболекари в София и може да ви бъде полезен, ако вие се нуждаете от насочване към подходящия за вас зъболекар. Съзнаваме, че цените на зъболекарските услуги през 2019 г. не са ниски, затова сме готови да ви насочим към специалист, който би могъл да се заеме с вашия случай, без да прави компромиси с цената на зъбните коронки.

И накрая, повтаряме го винаги – вие имате право на безплатно здравно обслужване и по НЗОК – възползвайте се от него, тъй като вие плащате осигуровки именно за това. Уверете се, че притежавате здравно-осигурителна книжка и зъболекарят ви работи със здравната каса.

Ако имате нужда от евтина металокерамика, не пропускайте да се свържете с нас!

Последна актуализация: 22 февруари 2019 г.

Цени на зъболекарски услуги в София
Евтина металокерамика и евтин зъболекар

Евтина металокерамика и евтин зъболекар

Вероятно сте тук, защото сте търсили за евтин зъболекар и евтина металокерамика в София.. Честно казано, клиентите ни наистина са притесняват от цената на зъболечението и това е напълно нормално. Ето защо, решихме да ви дадем няколко, според нас важни напътствия, относно доброто планиране и намиране на качествено зъболечение на достъпна цена.

Скъпо е равно на качествено. Абсолютно невярно. В София има много добри зъболекари, които работят на ниски цени, без да свалят по 10 кожи от гърба на клиента. Ние работим именно с такива специалисти, защото се стремим да осигурим достъп до зъболечение на всеки, независимо от бюджета, с който разполага.

Металокераматиката е скъпа. Абсолютно невярно. Металокерамиката е евтина, когато се изработва с добро оборудване и от първокласни специалисти – възможностите за неправилна изработка са сведени до нула и разходите за материали са значително по-малки!

Зъболекарят определя цената на металокерамиката. Напълно погрешно! Вие имате изборът на дентална лаборатория. Зъболекарят може да има своите фаворити, но вие можете да изберете подходящата за Вас лаборатория, където да бъде изработена Вашата металокерамика и специалистът ще се съобрази с вашето решение.

Ако вие търсите бюджетно решение – евтина металокерамика с отлично качество, ние работим в София, но изпълняваме поръчки в цяла България.

Използвайте страницата ни за контакт, или още по-добре, потърсете ни на телефон 0888 11 00 85, за да обсъдим бюджетни решения за Вашето зъболечение.

Промоциите не спират!

По случай настъпващата пролет и чак до Великден, ние удължаваме нашата супер промоция за нови партньори – дентални специалисти. Отново напомняме, че високите технологии и специализираната техника, с която разполагаме, ни дават възможност да предложим най-ниска цена за металокерамични коронки в София. Затова всеки нов партньор получава специални отстъпки!

 

Свържете се с нас, чрез нашата страница с контакти и изберете предпочитания от Вас метод на комуникация.

Промоциите не спират!
Евтина металокерамика в София

Евтина металокерамика в София

Знаем, че звучи трудно, или почти невъзможно. Когато попитате Google за евтина металокерамика в София, вероятно ви излизат десетки резултати на лаборатории и кабинети, които обещават „ниски“ цени. Но действително ли са евтини предлаганите коронки, а дали са достатъчно качествени?!

Постарахме се да потърсим отговори на тези въпроси.

Оказва се, че за много специалисти в София, евтина е металокерамиката на цена от 200 + лева.. Но за повечето пациенти това е твърде скъпо. Действително, има дентални практики, които предлагат и цени от под 80 лв. за коронка, но тук говорим за пластмасови или метални материали, със съмнително качество и изключително неестетичен изглед.

Защо ние можем да предложим висококачествени металокерамични коронки на най-ниската цена в София?

Защото ние не търсим огромна печалба. Ние печелим достатъчно от хилядите пациенти, които ни се доверяват. За нас зъболечението е мисия!

Ако вие търсите безкомпромисно качество, ние можем да ви го предложим, при това на гарантирано най-ниските цени на коронки в София.

Големи намаления* за нови партньори!

Дентална лаборатория „Тера Дент 2000” ЕООД предлага на своите нови партньори, при тяхната първа поръчка  специално намаление от цената за единична металокерамична корона. При поръчка на конструкции обхващащи три или повече зъба, отстъпката става значителна.

За всяка първа поръчка в случай, че тя е бърза или спешна, ние отново може да направим отстъпка.

Свържете се с нас, чрез нашата страница с контакти и изберете предпочитания от Вас метод на комуникация.

*Всички отстъпки по настоящата промоция са валидни до 1 август 2017 г.

Големи намаления* за нови партньори!
15 интересни факта за зъбите

15 интересни факта за зъбите

1. Зъбите са единствената част от човешкото тяло, която не може да се самовъзстанови.

2. Зъбният емайл е най-твърдата тъкан, произвеждана от човешкото тяло.

3. Първите „стоматолози“ са етруските. Те издълбали изкуствени зъби от зъбите на различни бозайници още през 7 век пр.Хр. Правели са мостове, достатъчно силни, за дъвчене.

4. В Древен Рим патрициите имали специални слуги, които почиствали зъбите им.

5. Древните японски стоматолози са отстранявали зъбите с голи ръце.

6. В някои африкански племена имат диви персонализирани резци, за да могат хората да се различават от животни.

7. За да се насърчи поддържането на здрави зъби и венци, в Китай е създаден национален празник, чието име може да се преведе като „Ден на любовта към зъбите“, и който се чества всяка година на 20 септември.

8. Не много отдавна, протезите били популярен сватбен подарък на Британските острови. Хората вярвали, че съвсем скоро ще изгубят всичките си зъби и ускорявали отстраняването им в сравнително млада възраст.

9. По закон в щата Върмонт, САЩ, жената няма право да носи протези без писмено разрешение от съпруга си.

10. Ако сте десничар, дъвчете по-голямата част от храната от дясната страна на челюстта, както и обратното, ако сте левичар – от лявата.

11. Въпреки че калцият е необходим за костната тъкан, 99% от калция в организма е в устата.

12. Ако при един от еднояйчните близнаци липсва някой от зъбите, по правило същият зъб липсва и при другия близнак.

13. Европейската мода в началото на 19 век била хората да покриват зъбите си със специална жълта боя, за да имат визуално снежно бял тон на кожата.

14. Най-скъпият зъб, продаден на търг, принадлежал на Исак Нютон. Той бил продаден през 1816 г. за £ 730 (около 3 241 $ днес), след което бил вграден в пръстена на аристократа, който го е купил.

15. През първите години от живота имаме 20 млечни зъба, които след това се заменят с 32 постоянни зъба. Терминът „млечни зъби“ дава Хипократ, който смята, че тези зъби се формират от млякото.